..::H.I.L.A.N.G::..

….

Assalamualaikum wth. Ramai orang tanya, “Kenapa kau tak post entry kat blog ko?”. Aku dengan penuh takzim menjawab, “Aku banyak keje la skang, busy skit.” Walaupun ketika itu aku hanya duduk  menghadap komputer Dell yang masih berhutang DH 200 tanpa sebarang kerja sambil minum air kopi segera3 in 1 Radix sejuk semalam. Konklusi mudah tanpa banyak bicara di sini, “Aku malas.”

….

Minggu lepas, Menteri Penerangan Malaysia, Datuk Shabery Chik datang ke Morocco untuk persidangan Kementerian Penerangan Negara² OIC. Jadi, Datuk Othman Samin, Duta Besar kat sini mengadakan majlis makan malam. Aku antara petugas² yang tak bertanggungjawab untuk bahagian makanan. Menu hari tu, Solok Lada, Ikan Parang Goreng, Gulai Daging Salai Dengan Nenas, Sambal Sotong dan Ekor Ayam(Cocktail).  Naik  senak perut aku melantak makanan lebih malam tu. Sebabkan sibuk serve makanan, kitorang yang pelayan² muda belia ni, makan sisa je. Tapi ok lah, sisa makanan pun macam Lunch Set kat Restoran Friday Rabat yang mahal mengutuk tu.

Auntie Rohana, PA baru Duta yang Vogue De Vas dan pandai masak gulai daging.

Auntie Rohana, PA baru Duta yang Vogue De Vas dan pandai masak gulai daging.

Uncle Daud, suami mithali Auntie Rohana. Chef Pastri nih!

Uncle Daud, suami mithali Auntie Rohana. Chef Pastri nih! Owh, dia aku lantik sebagai vokalis band baru aku kat sini, Meet Uncle Daud. Music genre band kitorang Zapin Johor.

Shabery Chik, tau kan yang mana?

Shabery Chik, tau kan yang mana?

Resipi baru aku dapat, Solok Lada.

Resipi baru aku dapat, Solok Lada.

Gambar ini bukan copy paste dari mana² akhbar atau majalah² hiburan!

Gambar ini bukan copy paste dari mana² akhbar atau majalah² hiburan!

Presiden Bernama, eerrr..aku tak ingat nama dia.

Presiden Bernama, eerrr..aku tak ingat nama dia.

Aku tidaklah teruja dengan kedatangan menteri² yang datang dan simpan bau tangan lepas salam dengan dia, tetapi aku suka dengar menteri-menteri berucap secara personal talk dengan penuntut seperti aku. Well, nothing is perfect. Ada kaitan ke dengan storyline aku?

….

Cool kan bila aku buat dotted divider(….) cam kan atas nih? hahahah..

….

Sekarang, pagi-pagi aku dah start jogging balik lepas 3 bulan aku tinggalkan senaman tu. Rasa segar, nyaman dan kadang² aku rasakan aku seperti model syampu Pantene yang kena gam dengan RTM. Hahahaha..

Aku tak jogging dengan kucing aku.

Aku tak jogging dengan kucing aku.

Advertisements

~ by syahidd on 2 February, 2009.

9 Responses to “..::H.I.L.A.N.G::..”

  1. salam.bila nk keluar album meet ncle daud?

  2. hohoh…taon depan bulan 6. dapatkan di pasar basah sekitar anda..kekeke

  3. cocktail erk?nape x terus terang jer..huhu

  4. hahah ..
    lama betul tak update ..
    firstly.. bertugas sebagai ajk makanan ..
    emmm pastu pagi2 joging .. macam tak ader aper2 kesan pun dari joging ..
    kucing tu pun joging gak ker ?? nampak berpeluh tu hehehe ^_^
    ohh nak kuar album meet uncle daud ..
    boleh masuk anugerah juara lagu ke ???

  5. uish… xmalu!!

    kucing org dikatenye kucing die..PENCHURI!!! 😀

  6. eh, ni tak boleh jadi neh, mane bleh ketinggalan. TERATAI layu ditasik madu ada, seharum KASTURI pun ada, pohon KEMBOJA yang sekecil kita pun ada.

    Sebut sahaja masak ni, memang jeles pula kita di sini, syukurlah musim sejuk, air kolam pun tak terpeluk, tak juga jeles tu mencucuk-cucuk. Ahha~

    Bujang sudah si baby. Dah jadi bapak ke?

    Good luck in Juara lagu yang ke 80. bagi gempak ya..ahha~

  7. cumelnye kuceng ituuu.. hihihi..

  8. Yeye,
    SHIDAN Hensem!!

    Yeye,
    SHIDAN Macho lagi gagah berani!!!

    Yeye,
    SHIDAN BAIK dan SUKA TOLONG ORANG!!

    kekeke…serangan pertama telah dilancarkan. serangan seterusnya masih di dalam perangkaan. Nantikan kemunculannya..Hahahaha~

    To b Achik,
    hamboi, bersimpul2 lidah menyebut bait2 puitismu itu. tpi, ade yg tersilap taip tu.salah hukum B.Melayu.hehe~ kata: “ditasik” = jarak, yg betul = “di tasik”.
    (habisla, kite tegur 1, nnti die komen seribu.Huhu~ 😀 )

  9. Ekramhakim : Alah..kaver² dah le agar² x jadik tuh..kekekek..
    Abg Fer : Ada kesan dia, cuma x nampak jer. bese lar, low profile kan?! hohoho
    Boleh tu juara lagu zapin seluruh daerah muar..kekekek
    Asyrazi : Owhh..kucing buangan yang ko dah buang ke tu? wohh..baru aku tau..
    Alfannani : demi blog mu itu yang ku tak visit, aku minta maaf ya? Burukbenar ayat puitis saya bang achik..kekekek
    Puan landaklaut : terima kasih. Whiskers, memang berbaloi..hahahah..
    Asyrazi : Sila buat latihan ringkasan karangan untuk belajar mengomen di blog orang. Please, i mean it! kakakakak…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: