Last Moment of 2008

Assalamualaikum wth. Seperti kelaziman tahun-tahun sebelumnya, tragedi dan insiden luar jangkaan dikatakan berlaku di pengakhiran tahun. Di penghujung tahun 2008 ini menyaksikan lagi kejutan dan peringatan buat umat manusia yang masih bernafas.

1. Kemangkatan YANG Dipertuan Besar Negeri Sembilan Tuanku Ja’afar ibni  Almarhum Tuanku Abdul Rahman pada usia 86 tahun. Al fatihah buat baginda.

2. Tragedi berdarah buat sekian kalinya di Gaza, Palestin apabila wilayah itu di bom secara besar-besaran oleh jet pejuang rejim Israel laknatullah yang bertopengkan alasan kolot memburu pimpinan Hamas. Seramai 205 saudara seIslam kita syahid akibat terkena bedilan roket yahudi Laknatullah. Serangan kali ini digelar sebagai ‘Gaza Holocoust’. Tragiknya,  peristiwa sebegini masih lagi menjadi kemurungan Organisasi Dunia Islam (OIC) yang kekal dengan sikap berpeluk tubuh dan hanya memandang sepi. Cuma sekali sekala berteriak kosong membantah, itupun setelah ribuan nyawa umat Islam tergadai dek selfish attitude pemimpin kita.

Syahiddmilikku : Nak sedekah kat tabung Persatuan Pelajar untuk saudara di Palestin

Advertisements

~ by syahidd on 28 December, 2008.

6 Responses to “Last Moment of 2008”

  1. Entah bila .. sahabat kita di palestin akan beroleh kebebasan n kedamaian..

  2. Almarhum Tuanku Jaafar tu sebenarnya dah 86..mesti typo error nih..hehe

  3. alfatihah..kt sume org Islam yg pgi sblum kite,,,

    shidut..abg aku tnye psl design kad dia..aku bz bangat ni..tkejar2..
    bru2 ni rbu lepas lecturer aku mrangkap guru klas yg bru nk start ngajor mninggal dunia…

  4. Kak Nurleeta : Janji Allah Tu pasti tiba, InsyaAllah.
    Aiyooohhh!! salah type lah kak..nasib akak bagitau, syukran.

    Qittun : Alamak halim sori², aku pon bz nak pekse lagi 2 minggu. doakan aku ek. Alfatihah untuk lecturer ko.

  5. emm ..
    to all members yang nak imtihan good luck …
    and always remmeber Allah and our parents …
    and lastly tawakkal …
    Al-Fatihah kepada semua tak kire masih hidup or mati ..
    lastly ..
    for shidut ..
    Selamat Tahun Baru
    Selamat Berimtihan
    Selamat Segala2nya …

    p/s : kiss from me to ur charming cat (tak tau nama dia)

  6. smoga abg fear dan semua sahabat di mesir jua di tanah air berjaya didunia dan akhirat. Ameen..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: