Soy Bean Cake a.k.a Tempe

Assalamualaikum wth. Kat Morocco nih, atau di oversea paling mudah, perkara paling best dan menyenangkan hati saya adalah dapat barang² dari Malaysia. Dan perkara best itu hadir dalam kamus hidup saya semalam. Yang paling best ada sambal tempe air tangan ibu saya. Hati saya macam duda dapat kawin semula lepas 4 tahun tak berbini!muahihihi.. Ibu saya ada selitkan sekali 3 bungkus tempe mentah untuk perut anak beliau yang kian membesar sihat ini. Bila suap je sambal tempe handmade ibu saya kat mulut, rasa seperti sedang mengunyah ayam kentaki sambil tengok sesame street pukul 9.30 pagi hari sabtu waktu darjah 3 dulu. Dan yang pasti, sekali sekala perasaan rindu itu datang seperti ombak menghempas pantai (sila terajang lutut saya jika anda mahu) Seriously, that’s what really i felt!(Amaran: anda boleh berasa loya apabila saya berbahasa inggeris).

Masih lagi dalam keadaan sihat walafiat

Masih lagi dalam keadaan sihat walafiat

p/s : Buat ibu ayah, tempe yang ayahanda bonda kirim kepada anakanda masih lagi boleh ditelan dengan rakus walaupun lambat seminggu…hehehhe..

Advertisements

~ by syahidd on 29 October, 2008.

6 Responses to “Soy Bean Cake a.k.a Tempe”

  1. huhu~nasib baik elok lg tempe tu..kebaikan musim sejuk..lala~

  2. Mekasih chip!! hehehe…

  3. salam ziarah…

  4. nyesal balik tetouan awal, kalu tak, boleh makan tempe tersebut itu bersama-sama..heh

  5. Awatif: : Allah yusahhil umur. syukran

    senyum : sape suruh balik dulu..wahahaha…

  6. tempe??? wah!!!!!!!! i like it!!!
    klu berani cicah le mayonis hik3…
    syidut2…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: